Fouten die veel Magento gebruikers maken

Fouten die veel Magento gebruikers maken

Magento is een prachtig, zeer veelzijdig pakket om een goede webshop mee in elkaar te zetten. Ondanks dat het gebruiksvriendelijk is, blijven er toch een aantal standaardfouten regelmatig terugkomen. Dit komt mede door de overdaad aan opties en add-ons die deze webshop-software te bieden heeft. Maar hoe voorkom je deze fouten? We geven je een aantal tips hoe je met Magento aan de slag gaat zonder in de fout te gaan.

Verander niks aan het standaard Magento template

Als je met Magento begint te werken, dan is het eerste template dat op je scherm staat het standaard Magento template. Het is niet verstandig hier iets aan te veranderen. Als je aanpassingen wilt maken, open dan een nieuw thema waar je naar hartelust in kunt veranderen. Als je namelijk een fout maakt in dit tweede thema, dan kun je de site weer terugzetten naar het default thema. Als je in dit default thema echter aanpassingen hebt zitten maken en deze werken om wat voor redenen dan ook niet goed, dan moet je alles in je default thema helemaal terugzetten naar hoe dit in het begin was. Dit kan een tijdrovende klus zijn die je op deze manier mooi vermijdt.

Nog beter, gebruik een premium Magento Template

Door gebruik te maken van een premium premium Magento Template kun je je webshop direct een gelikte uitstraling geven. Vanzelfsprekend vervang je alle foto’s in deze template, maar pas ook het standaard lettertype aan. Door deze kleine wijzigingen toe te passen, zul je je webshop een geheel eigen uitstraling geven.

Bekijk alle opties die Magento te bieden heeft

We weten het: Magento heeft enorm veel opties om een goede webshop te maken. We kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is echter toch belangrijk om al deze belangrijke features goed door te nemen, want het is best mogelijk dat je een optie over het hoofd ziet waarmee je enorm veel waarde aan je site toevoegt. Magento biedt bijvoorbeeld vele verschillende manieren om je producten extra onder de aandacht te brengen, waar je in onze ogen ten volste gebruik van moet maken of het maximale rendement uit je site te halen.

Zorg ervoor dat je alle onderdelen van je site goed test

Magento biedt de mogelijkheid om nieuwe modules voor je website te ontwikkelen, waarmee je bijvoorbeeld de bezoekgegevens van de klanten van een site in de gaten kunt houden. Nieuwe modules kunnen lokaal getest worden zonder dat je de site meteen online hoeft te zetten. Maak goed gebruik van deze mogelijkheid, zodat je zeker weet dat de site precies doet wat je wilt als je de nieuwe aanpassingen weer online zet.

Test de verschillende features in een proefsite

Met deze tip haken we aan bij de vorige tip. Als je een beetje terughoudend bent om bepaalde features in je echte site te gaan gebruiken, probeer dan eens een aantal van deze mogelijkheden toe te passen in een demosite. Hier kun je dan bekijken wat er wel en niet voor jouw site werkt. Stel dat er een onderdeel is waar je graag verder mee wilt werken, dan kun je dit snel implementeren in de echte site. Het is daarbij zelfs mogelijk de code van bepaalde elementen direct te kopieren. Het voordeel is ook dat je geen veranderingen aanbrengt in je site die lastig ongedaan te maken zijn. Het lijkt omslachtig, maar je kunt jezelf hier een hoop ellende mee besparen.

Vergeet niet de standaard instellingen van Magento aan te passen

Dit is een hele belangrijke tip. Elke website die in Magento wordt gemaakt heeft een aantal standaard instellingen. Je kan daarbij denken aan de naam van de website, de default beschrijving van de site en de default keywords. Het lijkt zo logisch om hier de gegevens van je eigen site in aan te passen, maar er zijn genoeg Magento websites te vinden waar dit niet is gebeurd. Het gevolg is dat je dan allemaal mogelijkheden misloopt om je site een goede plek in de zoekmachines te geven. Zorg er dus voor dat je al deze standaard instellingen even naloopt voordat je de site online zet, en dat je hier aanpassingen aan maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *